4/28/11

Perancangan & Impianku...

SalaM semua..
Sukenya dapat berblog arini…kejelesan melanda bila tgk ummu ahmad,mama zura,ibu ct dan niera mengupdated blog masing2…

Diriku masih lagi belajar nak cope suasana baru dalam hidupku..Now,alhamdulillah..dah bleh handle plan2..and sgt3 gembira ng kehidupan skrg..

Even rina duk skali ramai2..pagi2 yang duk umah rina,mama,kdg2 abg chik n mie if dorg xde kelas..yang laen..kuar pagi balik ptg laa..kecuali che nur..masih tingkatan 4..Mama mmg ada dgn ku tlg jagakan hafiz..tp xlari dari tanggugjawabnya kena jaga kakaknya yg sakit..My cik jah ku sayang..yang duduk dgn rina masa rina masih kecil lagi…skrg cik jah sakit..mama yg jagakancik jah dah xbleh bangun dah..so sama la rina n mama..pagi2 mama salin pampers cik jah..rina salinkan tuk hafiz…hihi…

HARI NI RINA NAK CERITA IMPIAN DAN PENGHARAPAN RINA….

- Rina skrg xkeja duk umah…lepas bersalin,rina plan ng abg amar..Rina nak focus abiskan rina punya master..nak amik banyak subjek skit..Aim dan target nak abis pada tahun depan..huh!Takpe chaiyyok2 mama rina…

-Actually bkn sng jugak jalan yang rina pilih ni..study master bagi rina mmg laen skit..n agak tough dari diploma n degree dlu..
Sem sebelum ni..rina amik dua subjek pun,huhu bagi rina yang xberapa pandai ni..susah sgt rasanya…

-Tapi xpe..sem ni rina gagahkan jugak nk amik 3 n 4 subjek…

TUJUAN NYA APA…..sume ni untuk Muhammad Al Hafiz..rina nk tgk hafiz membesar depan mata rina..sbb tu rina pilih jalan ni..supaya senang rina susukan dia..rina impi sgt nak susukan hafiz secara eksklusif selama 2tahun…(Alhamdulillah rezki susu utk hafiz pun banyak)

-Tahun depan rina dah abis master..sedang2 elok hafiz 2tahun..Impian nk susukan hafiz 2tahun ni..mmg impian utama rina..Harap sgt diberi rezki susu yang cukup untuk hafiz..

-Lepas tu rina ingt nak cari keja line education..konon2nye nak jadi lecturer..hihi..xpela,xdpt ngaja kat U dulu pun..Kolej2 pun jadilaa...ehehee.

Tapi tu seme perancangan dan impian rina…
Rina Hanya merancang , Tuhan yang menentukan semuanya…Dan rina tahu..ALLAH telahpun merancang sesuatu yang Maha Hebat tuk rina sbg hambaNya..

Kawan2 tersayang..doakan rina yaa….


Ok..JOM kite tgk wajah kesayangan rina ya..time ni masa 3bulan lbh..:)







p/s:hehee..skrg jd surirumah tga spenuh masa..sbbnya kelas xstart lagi..9hb 5 ni baru start..Siap bangun pagi2 buat bekal kat abg amar lagi…hehehehee…abg amar keja jauh skrg,kat area damansara..cian abg amar hari2 travel jauh cari rezki..SEMOGA URUSAN ABG DIPERMUDAHKAN…

1 comment:

  1. gudlak mama rina...insyaALLAH rina boleh...

    ReplyDelete